EN

Vers of bevroren groente

Wij mensen hebben toch altijd de neiging om verse groente te kiezen voor onze culinaire creaties. We denken dat verse groente de meeste voedingsstoffen bevatten. Maar klopt deze gedachte? Of kun je toch beter kiezen voor ingevroren groente? In dit blogartikelen leggen we het je uit.

Verse groente

Groente van het land zitten boordevol voedingsstoffen voordat ze op transport gaan. De eerste dagen nadat de groente in de supermarkt liggen gaan er voedingsstoffen verloren. Dit is ook de reden dat verse groente beperkt houdbaar zijn. Hoe ouder de groente, des te minder voedingsstoffen deze bevat.

Bevroren groente

Diepvriesgroente wordt meteen na de oogst ingevroren. Hierdoor blijven de aanwezig mineralen en vitamines intact. Dit maakt dat diepvriesgroenten verser zijn dan verse groente. Dit had je niet verwacht he?

Het verschil

Zowel diepvriesgroenten als verse groenten verliezen een deel van hun voedingsstoffen na de oogst. Dat gebeurt bij het vochtverlies vlak na het plukken, bij het voorsnijden of schillen, bij het invriezen en doordat sommige groenten niet de kans krijgen om helemaal te rijpen.

Verse groente worden geplukt voordat ze rijp zijn. Hierdoor zijn ze nog niet volledig ontwikkeld en bevatten ze minder voedingsstoffen dan volrijpe groente. Vervolgens liggen ze enkele dagen in de winkel, waardoor nog meer voedingsstoffen verloren gaan.

Groente voor het vriesvak worden geplukt om het moment dat ze volrijp zijn. Hierdoor zitten ze boordevol voedingsstoffen. Deze blijven goed behouden omdat de groente direct na de oogst wordt ingevroren.

In de basis bevatten onbewerkte groente en diepvriesgroente evenveel voedingsstoffen. Dit maakt ze vanaf de oogst even gezond. Het grote verschil zit hem in de uiteindelijke verwerking van de groente, waardoor diepvriesgroente voor langere tijd gezonder zijn.

Leveranciers van bevroren groente

Bij Squiby Foods vinden we het belangrijk om onze groente zo vers mogelijk bij onze klanten af te leveren. Omdat onze producten vanuit Europa een lange afstand af moeten leggen, leveren we ook de bevroren variant. Dit zorgt ervoor dat groothandels altijd verse groente in hun assortiment hebben.

Benieuwd naar ons assortiment aan diepvriesgroente? Neem contact op met Robert. Hij vertelt je graag over de mogelijkheden voor jouw groothandel.

Table of Contents

Would you like to stay informed about the latest trends and developments within the food industry?

Then sign up now for our newsletter here.